70 yıllık Türk tekstil devi iflasın pençesinde

Çiçekçi Tekstil, Ucuz Kredi Erişiminde Güçlük Yaşayarak Konkordato Talebinde Bulundu

Türkiye’de uygulanan ekonomi politikaları, orta ve büyük ölçekli şirketlerin yaşadığı ekonomik sorunlara neden olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 1954 yılından beri Denizli merkezli faaliyet gösteren ve Türkiye geneline ürün satışı gerçekleştiren tekstil devi Çiçekçi Tekstil, ucuz krediye erişim zorlukları yaşamasının ardından konkordato başvurusunda bulundu.

Çiçekçi Tekstil’in Toplam Borcu 1 Milyar 500 Milyon TL’yi Aştı

Çiçekçi Tekstil, yıllardır fason üretim yaparak birçok büyük marka için üretim gerçekleştiren ve bölgenin en güçlü üreticilerinden biri olarak tanınan bir firma konumundaydı. Ancak firma, toplam borcunun 1 milyar 500 milyon TL’yi aştığını ve bu borcun yaklaşık 300 milyon TL’sinin bankalara olan kredi borçlarından oluştuğunu açıkladı.

Çiçekçi Tekstil’in konkordato başvurusunun, sadece kendisini değil, aynı zamanda bağlı çalışan alt firmaları ve fason üretim yapan atölyeleri de olumsuz etkilemesi bekleniyor. Ancak şirket yetkililerinden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Related Posts

Japonya Maliye Bakanı’ndan, ABD Hazine tahvilleri değerlendirmesi

Japonya Maliye Bakanı Katsunobu Kato, ülkesinin ABD Hazine tahvillerine yönelik büyük yatırımlarının, ABD Başkanı Donald Trump yönetimiyle yürütülen gümrük tarifesi müzakerelerinde “masadaki kartlardan biri” olabileceğini söyledi.

İmalat sektörü 13 aydır kesintisiz yavaşlıyor!

İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI anketi sonuçlarını açıkladı: Açıklanan verilere göre nisan ayında Türkiye’nin imalat sektörü, üretim ve siparişlerdeki düşüşle zorlu bir döneme girdi. Ancak gıda sektörü bu eğilimden ayrılarak büyümeye devam ediyor.

Altın fiyatlarında dalgalanma sürüyor: Düşüş ne zaman sona erecek?

Altın fiyatları hafta boyu düşüşünü sürdürdü. Küresel bankalar uzun vadeli yükseliş beklentisini sürdürüyor. Uzmanlar, kısa vadeli dalgalanmalara karşı temkinli olunması gerektiğini belirtiyor.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Küresel petrol piyasalarında neler oluyor? 30 Nisan 2025 Çarşamba petrol fiyatları

Talep zayıflığı ve arz fazlalığı endişeleri, petrol fiyatlarını yüzde 16’yı aşan kayıpla Kasım 2021’den bu yana en büyük aylık düşüşe yöneltti

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), martta aylık bazda yüzde 2,25, yıllık bazda yüzde 37,94 artış gösterdi.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı zirveye ulaşıyor: Karnabahar ve havuçta yüzde 43 artış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir