Chobani ne demek, sahibi kim? Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? Fenerbahçe’ye sponsor oluyor!

Fenerbahçe’nin Yeni Sponsor Adayı Chobani ile Görüşmelere Başladı

Fenerbahçe Spor Kulübü, Avrupa maçlarında forma sponsorluğu ve stadyum isim sponsorluğu için dünyaca ünlü yoğurt markası Chobani ile görüşmelere başladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada duyurdu. Hamdi Ulukaya’nın kurduğu Chobani ile yapılacak anlaşma, Fenerbahçe’ye ekonomik anlamda katkı sağlayacak ve markanın uluslararası alandaki tanınırlığını artıracak.

Chobani: Doğal ve Sağlıklı Yaşamın Vazgeçilmezi

Chobani, Türkçe “çoban” kelimesinden türetilmiş ve Hamdi Ulukaya’nın Türk çobanlık kültürüne olan saygısını yansıtan bir isimdir. Süzme yoğurt pazarında ABD’de lider konumda olan Chobani, doğal ve katkısız ürünleri ile sağlıklı yaşamı benimseyen tüketicilerin favorisi haline gelmiştir. 2005 yılında New York’ta kurulan marka, yoğurt, süt alternatifleri, kahve ve diğer ürünlerle geniş bir ürün yelpazesi sunmaktadır.

Hamdi Ulukaya: Chobani’nin Başarılı Kurucusu

Erzincan’ın İliç ilçesinden Amerika’ya uzanan ilham verici bir girişimcilik hikayesine sahip olan Hamdi Ulukaya, Chobani markasını sıfırdan yaratarak ABD’nin en büyük yoğurt markalarından biri haline getirmiştir. Ulukaya, iş hayatında başarısını sosyal sorumluluk projelerine de yansıtarak öne çıkmış, Chobani’nin çalışanlarının yanı sıra göçmenlere iş imkanı sağlamış ve kârlarının bir kısmını sosyal yardım projelerine aktarmıştır.

Hamdi Ulukaya’nın Başarıları ve Sosyal Sorumluluk Projeleri

Chobani’nin yanı sıra kişisel serveti de dikkat çeken Hamdi Ulukaya, girişimcilik alanında birçok ödül kazanmış ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ne katkıda bulunmak için çeşitli organizasyonlara bağışlar yapmıştır. Çiftlik hayatından girişimcilik dünyasına uzanan başarılı bir kariyere sahip olan Ulukaya, Chobani ile sağlıklı yaşam ve doğal ürünler konusunda öncü bir marka yaratmıştır.

Related Posts

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi? Bakandan flaş yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürüleceği iddiaları hakkında, AKP’nin TBMM grup toplantısı öncesi açıklamada bulundu.

DGS 2025 SINAV YERİ BİLGİSİ || DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? DGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl indirilir?

DGS 2025 sınav yerleri, bu yılki oturuma girecek adayların gündemine geldi. Dikey Geçiş Sınavı Temmuz ayı içerisinde ÖSYM takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Sayısal ve sözel olmak üzere ili bölümden oluşacak sınavda adaylara 135 dakika süre tanınacak. Ayrıca 2025 DGS sonuçları sadece 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. DGS sınav yerleri ÖSYM tarafından salon atama işlemleri tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Dikey Geçiş Sınavı giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Peki DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? DGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl indirilir? İşte ayrıntılar…

“Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” Hatasının Anlamı Nedir ve Bu Sorun Nasıl Çözülür?

“Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” hatası anlamı ile merak konusu oldu. “Invalid meeting ID, please check and try again” ifadesi, “Geçersiz toplantı kimliği, lütfen kontrol edin ve tekrar deneyin” anlamına gelir. Bu hata genellikle çevrimiçi toplantı platformlarında (Zoom, Microsoft Teams, Google Meet vb.) bir toplantıya katılmaya çalışırken karşılaşılan yaygın bir sorundur. Peki, “Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” Hatasının Anlamı Nedir ve Bu Sorun Nasıl Çözülür? İşte, o ayrıntılar

“Köklerinden kopmadan ama yeniden yorumlayarak”; alternatif popun genç sesi Yas Akdağ, köklerini ve müzik yolculuğunu anlatıyor

Klasik piyano ve caz saksafonla başlayan müzik serüveni onu New York’un bağımsız sahnesine taşıdı; cazla özgürleşti, alternatif pop’ta kendini buldu. Londra’dan New York’a uzanan yolculuğunda “ev”i şehirlerde değil, insanlarda, anılarda ve melodilerde arayan genç sanatçı dinleyicisini duygusal bir keşfe davet ediyor

MUHARREM AYI İBADETLERİ || Muharrem ayının ilk 10 günü yapılacak ibadetler neler, hangi dualar okunur?

Muharrem ayında yapılacak ibadetler, Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Hicri takvime göre yılın ilk ayı olan Muharrem ayı 26 Haziran 2025 Perşembe günü başladı. Muharrem ayı, 12 ay ve 355 gün olan kameri yılın ilk ayıdır. İçerisinde aşure gününün de yer aldığı bu önemli ay en güzel şekilde değerlendirilmeye çalışılıyor. Dini kaynaklara göre bu ay içerisinde oruç tutmak müstehaptır. Ayrıca Hz. Peygamber bir hadisinde; “Ramazan’dan sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem’de tutulan oruçtur. Farz namazlardan sonra en faziletli namaz da gece namazıdır.” buyurmuştur. Muharrem ayı ibadetleri ve duaları da bu ayın başlamasıyla birlikte merak edilen konulardan birisi oldu. Peki Muharrem ayının ilk 10 günü hangi ibadetler yapılır, hangi dualar okunur? İşte Muharrem ayı ibadetleri…