Önü açık 2 yıllık bölümler: Bu bölümler geleceğin meslekleri olarak adlandırılıyor

Önü Açık 2 Yıllık Üniversite Bölümleri

Üniversite tercihlerinde genellikle gözler mühendislik, tıp ya da hukuk gibi geleneksel 4 yıllık programlara çevrilir. Ancak 2025 YKS ile birlikte, iş dünyasının gerçek ihtiyaçlarına göre şekillenen ve geleceğin trend mesleklerini hedefleyen bazı 2 yıllık bölümler öne çıkmaya başladı. Bu önlisans programları, sadece kısa sürede mezun olma avantajı değil, aynı zamanda teknoloji ve sağlık sektörlerinde doğrudan işe yerleşme imkânı da sağlıyor. İşte, önü açık 2 yıllık üniversite bölümleri…

Yapay Zekâ Operatörlüğü

YÖK’ün yeni açtığı bu bölümde öğrenciler, yapay zekâ modellerinin çalıştırılması, eğitilmesi ve denetlenmesi gibi beceriler kazanıyor. Dijitalleşen iş dünyasında veri işleme ve makine öğrenmesi süreçlerine hâkim teknikerlere büyük ihtiyaç var. Mezunlar; yazılım firmalarında, girişimlerde veya kamu kurumlarında çalışabiliyor.

Büyük Veri Analistiği

Veri artık en değerli kaynak haline geldi. Bu bölümde öğrencilere, veri toplama, analiz etme, görselleştirme ve raporlama gibi yetkinlikler kazandırılıyor. Mezunlar bankalardan e-ticarete, sağlık firmalarından medya kuruluşlarına kadar geniş bir yelpazede iş bulabiliyor.

Dijital Sağlık Sistemleri Teknikerliği

Sağlık sektöründeki dijital dönüşüm, bu alanda eğitimli personel ihtiyacını doğurdu. Elektronik sağlık kayıtları, hasta verisi işleme ve sağlık teknolojileri üzerine eğitim veriliyor. Mezunlar hastanelerde, e-nabız sistemlerinde veya özel sağlık yazılım şirketlerinde çalışabiliyor.

İnsansız Hava Aracı Teknolojisi (Drone Teknolojisi)

Güvenlikten tarıma, haritacılıktan lojistiğe kadar birçok sektörde kullanılan drone’lar için yetişmiş tekniker ihtiyacı büyüyor. Bu programda drone montajı, uçuş simülasyonları, bakım ve veri aktarımı gibi teknik konular öğretiliyor. Sertifikalarla desteklendiğinde yurtdışında da iş bulmak mümkün.

Otonom Sistemler Teknikerliği

Robotik sistemler, akıllı sensörler ve endüstriyel otomasyon gibi konuların işlendiği bu bölüm, özellikle üretim ve savunma sanayisinin büyüyen alanlarına hitap ediyor. Teknik bilgiye sahip mezunlar fabrikalarda, otomasyon firmalarında veya savunma projelerinde iş bulabiliyor.

Related Posts

Gillian Murphy sahnelere veda etti

Gillian Murphy sahnelere veda etti

Chobani ne demek, sahibi kim? Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? Fenerbahçe’ye sponsor oluyor!

Dünyaca ünlü yoğurt markası Chobani, Fenerbahçe Spor Kulübü ile stadyum isim sponsorluğu ve Avrupa maçlarında forma göğüs sponsorluğu için görüşmelere başladı. Chobani yoğurt kimin? Sorusu da bu gelişmeyle birlikte merak edildi. Fenerbahçe Spor Kulübü, 10 Temmuz 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklama ile dünyaca ünlü yoğurt markası Chobani ile stadyum isim sponsorluğu ve Futbol A Takımı’nın Avrupa maçlarındaki forma göğüs sponsorluğu için görüşmelere başladığını duyurdu. Peki, Chobani’nin sahibi Hamdi Ulukaya kimdir? Chobani ne demek, sahibi kim?

Bakan Tekin’den 4 yıllık lise eğitimi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürülmesiyle ilgili çalışma olup olmadığına ilişkin, “Kamuoyunda bir talep olursa biz de ilgili birimlerimizle beraber oturur değerlendiririz. Nihayetinde bu yasama organının yetkisinde. Biz de değerlendirmelerimizi yasama organına bildiririz. Ama şu anda biz sadece kamuoyundaki tartışmaları sizler gibi izliyoruz” dedi.

Liselerde eğitim öğretim süresi düşecek mi? Bakandan flaş yanıt

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıllık zorunlu lise eğitiminin 2 yıla düşürüleceği iddiaları hakkında, AKP’nin TBMM grup toplantısı öncesi açıklamada bulundu.

DGS 2025 SINAV YERİ BİLGİSİ || DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? DGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl indirilir?

DGS 2025 sınav yerleri, bu yılki oturuma girecek adayların gündemine geldi. Dikey Geçiş Sınavı Temmuz ayı içerisinde ÖSYM takvimi doğrultusunda gerçekleştirilecek. Sayısal ve sözel olmak üzere ili bölümden oluşacak sınavda adaylara 135 dakika süre tanınacak. Ayrıca 2025 DGS sonuçları sadece 2025-2026 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. DGS sınav yerleri ÖSYM tarafından salon atama işlemleri tamamlandıktan sonra ilan edilecek. Dikey Geçiş Sınavı giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı yer alacak. Peki DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak? DGS sınav giriş belgesi nereden, nasıl indirilir? İşte ayrıntılar…

“Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” Hatasının Anlamı Nedir ve Bu Sorun Nasıl Çözülür?

“Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” hatası anlamı ile merak konusu oldu. “Invalid meeting ID, please check and try again” ifadesi, “Geçersiz toplantı kimliği, lütfen kontrol edin ve tekrar deneyin” anlamına gelir. Bu hata genellikle çevrimiçi toplantı platformlarında (Zoom, Microsoft Teams, Google Meet vb.) bir toplantıya katılmaya çalışırken karşılaşılan yaygın bir sorundur. Peki, “Invalid Meeting ID, Please Check and Try Again” Hatasının Anlamı Nedir ve Bu Sorun Nasıl Çözülür? İşte, o ayrıntılar