Kesi ve yara izi yok! Tümörleri buharlaştıran mucize tedavi: Ablasyon

Özel Bir İğne ile Yapılan Önemli Cerrahi Tedavi: Ablasyon

Girişimsel onkoloji, ultrason, tomografi, anjiyografi gibi radyolojik görüntüleme yöntemleriyle gerçekleştirilen minimal cerrahi tedavileri ifade ediyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, ablasyon ile tümörleri yok edebildiklerini belirtirken, özel bir iğnenin kullanılması sayesinde herhangi bir kesi yapmaya gerek olmadığını vurguluyor. Bu teknik, cerrahi müdahale ile benzer başarı seviyesine ulaşarak kanser tedavileri arasında önemli bir yer edinmiş durumda.

Tümörlerin Yakılmasıyla Etkili Bir Yöntem: Ablasyon

Ablasyon, girişimsel onkoloji alanında dikkat çeken bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Murat Dökdök, yapılan bilimsel çalışmaların ablasyonun cerrahi seçeneklerle benzer başarıya sahip olduğunu gösterdiğini belirtiyor. Bu yöntemin karaciğer, akciğer, böbrek, yumuşak doku ve kemik kanserlerinde sıkça tercih edildiğini ifade eden Dökdök, tümörlerin yüksek sıcaklığa maruz bırakılarak yakılmasıyla kitlenin tamamen yok edildiğini söylüyor.

Kesi ve Yara İzi olmadan Ablasyon Uygulaması

Ablasyon, biyopsi iğnesine benzer özel bir iğne ile ciltte kesi yapmadan tümörün içine girilerek gerçekleştiriliyor. Bu yöntemde ciltte herhangi bir yara izi oluşmadığına dikkat çeken Dr. Dökdök, iğnenin tümör hücresine verdiği ısı enerjisi ile tümörün yakıldığını açıklıyor. Cerrahi müdahaleye göre daha düşük riskler ve hızlı iyileşme süreci vurgusunu yapan Dr. Dökdök, ablasyonun ileri evre hastalıkların yanı sıra erken evrelerde de başarılı bir seçenek olduğunu belirtiyor.

İşlem Süresi Lezyon Sayısına göre Değişkenlik Gösteriyor

Ablasyon tedavisinin süresinin lezyon sayısına göre değiştiğini belirten Dr. Dökdök, bir veya iki lezyon için bir saatlik bir sürenin yeterli olabileceğini ancak 10 lezyonun varlığında üç ila dört saatlik bir işlem süresine ihtiyaç duyulabileceğini ifade ediyor. Hastaların işlem öncesinde ve sonrasında standart cerrahi prosedürlere uygun hazırlık yapmaları gerektiğini vurgulayan Dr. Dökdök, olası komplikasyonlar için hastaların bilgilendirilmesinin ve düzenli kontrollerin önemini vurguluyor.

Ablasyon Sonrası Kontrol ve Tedavi

Ablasyon işleminin başarısını ölçmek adına yapay zekâ destekli görüntüleme yöntemlerinin kullanıldığını belirten Dr. Dökdök, tüm tümör sınırlarının kontrol altına alındığını belirtiyor. İlerleyen dönemde yapay zekâ ve navigasyon teknolojileriyle tedavilerin daha da gelişeceğini dile getiren Dr. Dökdök, hastaların daha hızlı ve kolay bir tedavi sürecine sahip olacaklarını ve radyasyona daha az maruz kalacaklarını söylüyor.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan 81 ile yazı gitti

Bakan Memişoğlu’nun talimatıyla hız kazanan denetimler kapsamında; ocak ayında 38, nisan ayında 53 müfettişle başlatılan iki ana teftiş seferberliğinde 19 ilde yer alan 206 hastane denetlendi. Tespit edilen sorunlar çözülerek sağlıkta hizmet kalitesi yükseltildi.

Dr. Savan Günay Evinde Ölü Bulundu!

Dr. Savan Günay evinde ölü bulunurken, şüpheli ölümü sosyal medyada tartışılıyor. Kanser üzerine çok fazla çalışması olan Günay, kanserin nedenlerini çözdüğünü açıklamıştı 

Bitki çayı tüketirken bu 3 kurala dikkat!

Genelde sağlıklı bir yaşam için tercih edilen bitki çayları göründüğü kadar masum olmayabiliyor. Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk, bazı bitki çaylarının içine ilaç karıştırıldığını belirterek bu tarz bitkisel ürünlerin güvenli yerlerden alınması gerektiği uyarısında bulundu.

Çene kemiğinizi korumak istiyorsanız bu ilaçlara dikkat!

Prof. Dr. Nuray Yılmaz Altıntaş, osteoporoz tedavisinde yaygın şekilde kullanılan bazı ilaçların ağız ve çene sağlığı üzerinde ciddi yan etkiler yaratabileceği uyarısında bulundu. Kemik erimesi tedavisi gören hastalara önemli önerilerde bulundu.

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Daha az kaloriyle neden kilo alıyoruz; işte beyni yanıltan durumlar…

Uzmanı uyardı: Sadece akciğeri değil, çocukların zekasını da etkiliyor

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nün araştırması ve uzman görüşleri, hava kirliliğinin çocukların beyin gelişimi, dikkat ve öğrenme fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor