Asya Borsalarında Karışık Seyir ve Ticaret Anlaşması Endişeleri

Asya Borsalarında Karışık Seyir Sürüyor: Ticaret Müzakereleri Gündemde

Asya borsalarında karışık bir seyir izlenirken, bölgede tarife müzakerelerine ilişkin haber akışı yatırımcıların odağında kalmaya devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerinin dozunu artırması ve ABD’nin ticaret politikalarına yönelik endişeler, belirsizliklerin artmasına sebep oluyor. Bu durum küresel piyasaların karışık bir seyir izlemesine neden oluyor.

Asya tarafında, Japonya Başbakanı İşiba Şigeru, Japonya’nın 2019’da ABD ile yapılan ticaret anlaşmasını feshetme planı olmadığını ancak Trump yönetiminin getirdiği son otomobil tarifeleri ile bu anlaşma arasında tutarsızlıklar olduğunu, bu nedenle endişelerini dile getirmeye devam edeceğini söyledi.

Analistler, Çin hariç bölge ülkelerinin müzakerelere karşı iyimser kalmaya devam ettiğini kaydederek, Çin tarafında gelecek dönemde devlet teşviklerinin ve iç talebi artırmaya yönelik adımların izlenebileceği tahminlerinin risk algısının sınırlı kalmasında etkili olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, ABD’deki gelişmelerin ardından dolar/ Japon yeni paritesi yüzde 0,6 düşerek 139,9 ile Eylül 2024’ten bu yana en düşük seviyeye geriledi. Bölgede bugün açıklanan verilere göre, Japonya’da BoJ çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi yüzde 2,2 ile üst üste üçüncü ayda aynı seviyede kaldı.

Bu gelişmelerle Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,1 azalışla 34.230 puandan ve Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 0,1 düşüşle 2.486 puandan kapandı.

Çin’de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 artışla 3.303 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 0,6 yükselişle 21.510 puanda ve Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,4 kazançla 79.710 puanda bulunuyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Bahar Yakar – Ekonomi

Related Posts

Altın fiyatlarında dalgalanma sürüyor: Düşüş ne zaman sona erecek?

Altın fiyatları hafta boyu düşüşünü sürdürdü. Küresel bankalar uzun vadeli yükseliş beklentisini sürdürüyor. Uzmanlar, kısa vadeli dalgalanmalara karşı temkinli olunması gerektiğini belirtiyor.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? Küresel petrol piyasalarında neler oluyor? 30 Nisan 2025 Çarşamba petrol fiyatları

Talep zayıflığı ve arz fazlalığı endişeleri, petrol fiyatlarını yüzde 16’yı aşan kayıpla Kasım 2021’den bu yana en büyük aylık düşüşe yöneltti

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi martta arttı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE), martta aylık bazda yüzde 2,25, yıllık bazda yüzde 37,94 artış gösterdi.

Üretici ve market arasındaki fiyat farkı zirveye ulaşıyor: Karnabahar ve havuçta yüzde 43 artış

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda markette 39 ürünün 28’inde fiyat artışı, 11’inde fiyat azalışı görüldüğünü belirtti.

Brent petrolde Kasım 2021’den bu yana en sert düşüş

Küresel talep zayıflığı ve arz fazlası beklentileri, petrol piyasalarını baskı altına aldı. Brent petrol, yüzde 16’yı aşan aylık kayıpla 62,57 dolardan işlem görüyor. Bu düşüş, Kasım 2021’den bu yana yaşanan en büyük aylık gerileme olarak kayıtlara geçti.

Ekonomistler Şimşek’in konuşmalarını değerlendirdi: “Norveç düzeyinde olduğumuzu anladım”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in canlı yayında ekonomiye dair yaptığı açıklamalar ekonomistler tarafından nasıl karşılandı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir